Rezanci se večkrat znajdejo na našem jedilniku. Predvsem jih velikokrat pripravim za večerjo. So pa idealni tudi za nenaden obisk, še posebej če imaš na zalogi že pripravljeno omako.

 Zelo pomembno je, da katerokoli omako tako kupljeno kot tudi doma pripravljeno takoj prelijete na testenine in dobro zmešate, da se omaka enakomerno porazdeli. Nariban sir dodajte čisto na koncu ozirom direktno na krožnik, preden postrežete. Vendar tudi najboljša ali priljubljena omaka ne bo razveselile naše borbončice, če rezanci ne bodo pravilno skuhani. Zaupala vam bom nekaj enostavnih nasvetov, da si zagotovite pravilno kuho. Nekaj nasvetov za popolno skuhane testine-uporabljajte kakovostne testenine, jaz najraje uporabljam testenine La montanara v različnih oblikah. Nikoli ne dodajate olja v vodo s katero kuhate testenine, ker tako testenine namastite in omaka spolzi. Vodo posolite ko začne vreti. Čeprav nekateri mislijo nasprotno, če sol dodate pred vretjem, bo sol popolnoma izhlapela, če pa jo dodate predolgo po vretju bo prepozno, da dobi okus. V obeh primerih bo rezultat ta, da bodo testhnine brez okusa. Popolen odmerek soli za testenine je 7 gramov na 100 gramov testenin. Pri odcejanju testenin nikoli ne splakujte z vodo, ker bodo izgubile ves svoj okus in škrob. Navodila za kuhanje so pomembna, vendar je veliko bolj pomembno, da testenine poskusimo medtem ko se kuhajo in poskusimo, da niso preveč prekuhane. Bodite pozorni na čas kuhanja in se tako izognite lepljivim testeninom. Sveže testenine se kuhajo hitreje kot suhe testenine in nekatere vrste testenin, kot so ravioli ali njoki, se skuhajo, ko pridejo na površje. To ne pomeni, da jih ne bi smeli okušati, saj je veliko odvisno od moke, zaradi katere bi lahko “zaplavale” veliko prej, kot je njihova prava kuhalna točka.


Da se testenine dobro skuhajo, jih je  potrebno hkrati vreči v lonec, da se izognemo neenakomernemu kuhanju.
Čeprav pogosto velja, da kuhanje testenin v malo vode prihrani čas, je za dobro skuhane testenine v resnici potrebno  uporabiti veliko vode za kuhanje. Praviloma se na 100 gramov testenin porabi vsaj 1 liter vode.
Vedno uporabljajte večjo posodo, da omogočite enaakomerno kuhanje.
Takoj, ko so testenine skuhane, jih je potrebno zliti v ponev in dobro premešati, da se ne sprimejo.
Vsakič, ko testenine odcedimo, pustimo ob strani vsaj en kozarec vode v kateri so se kuhale, da ga lahko dodamo omaki če je le ta presuha ali preveč začinjena.

Comments are closed

Comments (3)

  • Sabel Smith

    23 marca, 2021

    Progressively procrastinate mission-critical action items before team building ROI. Interactively provide access to cross functional quality vectors for client-centric catalysts for change.

    • Sabel Smith

      23 marca, 2021

      Competently provide access to fully researched methods of empowerment without sticky models. Credibly morph front-end niche markets.

  • Sabel Smith

    23 marca, 2021

    Competently provide access to fully researched methods of empowerment without sticky models. Credibly morph front-end niche markets whereas 2.0 users. Enthusiastically seize team.